WORKSHOPS

Ik organiseer creatieve projecten op scholen, BSO's en bedrijven, zowel groot- als kleinschalig, zie de bijlage voor een indruk. Projecten die ik zoal heb georganiseerd:

De bouw van een mozaïekbank, n.a.v. een compilatie van tekeningen, die vervolgens het plein of de hal siert.

Kunstworkshops: schilderen op (groot) doek, op kundige wijze begeleid zodat het schilderij zich leent om blijvend in het gebouw te hangen. Of kleinere workshops, waarbij de deelnemers gewoon één of twee uurtjes een kunstwerkje maken.

Interieurprojecten zoals bijvoorbeeld een kunststof mobiel bewerkt met glasverf van 4 meter hoog, een beschilderde 'cowparade' koe of piano, een 'trompe l'oeil' op een muur.

Kinderboekworkshops, waarbij ik de deelnemers eerst uitleg (aan de hand van voorbeelden) hoe de wereld van de drukkerij en uitgeverij in elkaar steekt. Vervolgens leg ik ze uit hoe en waarom ik mijn kinderboeken gemaakt heb. Zelf mogen ze natuurlijk ook illustreren na afloop!

• Mits mogelijk: digitale workshops, waarbij de deelnemers leren een digitale collage te maken.

Interieuradvies, effectieve kleurkeuzes gebaseerd op het doel van de organisatie (n.a.v. kleurenstudie en het effect op mensen, binnen de Academie van de Beeldende kunsten).

Bovenstaande is slechts een korte weergave van de diverse mogelijkheden. Mocht u meer willen weten over kosten, vastzitten aan een beperkt budget, willen weten wat het aantal leerlingen is per project, meer informatie willen m.b.t. mogelijkheden qua fondsenwerving, etc, benadert u mij dan gerust en vrijblijvend. Ik sta er voor open om diverse mogelijkheden te bespreken, omdat ieder project anders is.

Wie ben ik?

Ik ben Barbara van Druten: illustratief vormgever. Ik ervaar de diversiteit aan mensen en culturen als een rijkdom en een inspiratiebron.
In 1999 studeerde ik af in Visuele Communicatie aan de Academie van de Beeldende Kunsten te Maastricht, vervolgens studeerde ik 'illustratie' aan de kunstacademie te Praag. Ik heb met mijn illustratieve kunst in o.a. Edinburgh, Barcelona, Miami en Frankfurt geëxposeerd. Publicaties over mijn werk zijn verschenen in kranten en tijdschriften zoals De Haagsche Courant, het Leidsch Dagblad, de Flair, Marie Claire en Elegance.

Ik heb de afgelopen vijf jaar in het onderwijs gewerkt, als leerlingenbegeleider, docent CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) en docent Tekenen, zowel in de onder- als bovenbouw. Ik heb kinderen van het vmbo (lwo, kader, theoretisch), havo en vwo les gegeven. Daarnaast heb ik een jaar gewerkt op de Effatha Guyot Group (staat nu bekend als Kentalis), met kinderen met een lichamelijke of mentale beperking. Door deze wisselende ervaringen, heb ik veel affiniteit met de denkwijzen en de belangstellingsgebieden van kinderen.

Ik heb de afgelopen twee jaar twee kinderboeken geschreven en geïllustreerd: 'Mijn papa woont in Afrika' en het boek 'Hallo, wie ben jij?'. Ik heb een kantoor op de Breestraat 24, vanwaar ik mijn creativiteit uit in ARTvertisement, grafische vormgeving, webdesign, illustratieve schilderijen, digitale illustraties, illustraties ten behoeve van kinderkamerkunst en kinderboeken en workshops.
U kunt mijn website bekijken via http://www.barbaravandruten.nl

PRIVE WORKSHOPS

Ik organiseer tevens kunstworkshops voor kinderen, zowel in mijn huis als op locatie.
Deze vinden (vooralsnog) op de woensdag- of vrijdagmiddag plaats.
De startdata worden bekend gemaakt op basis van het aantal aanmeldingen. Verschillende technieken, materialen, beeldaspecten en onderwerpen komen aan bod. Zo zullen we soms met houtskool, aquarel of acrylverf werken, soms ook alleen met potlood bijvoorbeeld. We zullen één les collages maken met het oog op lay-out en compositie.

Qua onderwerpen zal het erg afwisselend zijn, de ene keer een portret, dan een stilleven, perspectieftekenen, soms misschien zelfs een strip, etc. Zo komen de leerlingen op een leuke manier met alle technieken en beeldaspecten in aanraking (zoals arceren, penseelstreken en kleurgebruik, contrasten, verhoudingen, kleurverloop, perspectief, etc). De kinderen krijgen hierin van mij de ruimte om gewoon 'kind' te blijven en hun eigen fantasie en ideeën uit te kunnen werken. De kinderen mogen hun werk altijd mee naar huis nemen. Ik werk met groepjes van vier, vijf kinderen per les. De kosten zijn 10,00 euro per kind per keer, incl. materiaalkosten.