Contact opnemen met Barbara van Druten kan via onderstaand formulier.

Zie tevens artvertisements.com voor meer informatie.

Wilt u informatie opvragen? Gebruikt u dan onderstaand formulier.

Naam:
E-mail:
 
Bericht:
 

Biografie:

Barbara van Druten (1976) is in 1999 afgestudeerd aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Maastricht. Ze studeerde Visuele Communicatie. Ze heeft illustratieve vormgeving gestudeerd aan de VSUP, de kunstacademie in Praag, Tsjechië. Foto homepage: Elizabeth van Hasselt.

Deze foto is gemaakt door Renzo Candido

 

2012-heden

Barbara werkt sinds 2012 als zelfstandig ondernemer, met volledige focus op ARTvertisements. Zij is directeur/eigenaar van ARTvertisements.com, en mede-eigenaar van The City Plug-in. Haar opdrachtgevers bestaan o.a. uit Blaauwberg, Portaal, Burgy & Marcel van Dijk Architektenburo. Ze werkt samen met Niki Koutouras.
Ook onderhoudt zij samenwerkingsverbanden met LASKOO en diverse online galleries. In 2014 heeft zij het beeld verzorgt voor 'Zinnen op een schoonheid', de gedichtenbundel van Han Ruijgrok (uitgeverij De Muze).

ARTvertisements is een innovatief medium waarin door middel van kunstcollages; informatie en commercie samenkomen, denk bijvoorbeeld ook aan routing, advertenties/actualiteiten d.m.v. online faciliteiten (QR-codes), weergave van producten, geschiedenis en/of educatie.

Het concept van ARTvertisements kan worden toegepast ten behoeve van leegstaande panden, bouwprojecten, openingen, interieurs, of andere gelegenheden. De onderscheidende manier waarop ARTvertisements wordt gepresenteerd, in combinatie met het innovatieve visuele aspect, trekt de gewenste aandacht voor het pand of product. Daarnaast blijkt ARTvertisements bij te dragen aan een esthetische leefomgeving en snellere verhuur of verkoop.

In het geval van betrokkenheid van gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaar/makelaar, kan co-creatie bewerkstelligd worden, waardoor een groter financieel draagvlak wordt gecreëerd en ’local blooming’ een rol gaat spelen. De betrokkenen worden op een ludieke manier in het zonnetje gezet.

The City Plug-in bestaat uit het duo Barbara van Druten en Niki Koutouras. Zij hebben beiden de passie en ervaring in het innovatief verbinden van diverse belangrijke aspecten en doelgroepen. Koutouras vanuit zakelijk en commercieel inzicht, Van Druten vanuit (visueel) communicatief inzicht. Dit tweetal werkt sinds een aantal jaar samen. Van Druten heeft een kunstacademie achtergrond in visuele communicatie en is onder meer bekend vanwege de kleurrijke informatieve digitale collages (’ARTvertisements') die op diverse plekken in openbare ruimtes te zien zijn in Leiden en omstreken. Koutouras is gespecialiseerd in visual marketing en heeft een retailachtergrond. Zij heeft concepten ontwikkeld voor onder meer de Bijenkorf, Mc Gregor House en Scotch&Soda. Samen hebben zij de lijn ‘The City Plug-in’ bedacht, waaronder het Leidsch Singelspel wordt uitgebracht. The City Plug-in is een product van ARTvertisements.

1999-2012

Nadat Barbara een tijdje in Londen en in Cambridge woonde, is zij teruggekeerd in Leiden en is zich gaan richten op het maken van o.a. illustratieve kunst. Met haar kunstwerken heeft ze onder meer in Edinburgh, Cambridge, Londen, Praag,  Maastricht, Barcelona, Miami, Sevilla, Frankfurt, Den Haag, Milaan en Leiden geëxposeerd, waarmee ze allerlei publicaties in verschillende (internationale) kranten en tijdschriften heeft behaald, zoals onder andere in de Scotsman, Elegance, Flair, Marie Claire, Haagsche Courant etc. Haar inspiratie haalt ze onder meer uit het dagelijks leven, reizen en diverse culturen. Haar werken zijn in verschillende collecties opgenomen in binnen- en buitenland, zoals bijvoorbeeld in het Latin Art Museum in Miami.

Barbara heeft in 1999 de Siemensprijs gewonnen, was eind 2005 genomineerd tot Flair-vrouw-van-het-jaar en heeft via een life interview met Giel Beelen op 3FM gedurende de ‘help Congo-serious request’-actie, bijgedragen aan de hereniging van gezinnen via de opbrengst van haar schilderij. Haar kunstwerken zijn via verschillende veilingen verkocht ten behoeve van o.a. het Ronald Mac Donald huis, het Flair Fund en Rokpa.

Barbara maakte deel uit van POPA (±2002).
POPA stond voor POsitive PAssion (Positieve Passie). POPA was een kunstbeweging die haar  oorsprong vond in Leiden. De initiatiefnemers van deze beweging waren: Barbara van Druten, Susana López en Soon Ja Terwee. Susana is op 5 maart 2007 overleden en POPA is toen opgehouden te bestaan. De POPA-kunst werd onder andere gedefinieerd door heldere en vrolijke kleuren en tolerantie naar andere culturen, geloven en individuen.10% van de verkoopprijs van de kunstwerken ging naar goede doelen ten behoeve van kinderen.

Haar creativiteit uitte zich tot 2012 in  illustratieve schilderijen, digitale illustraties, grafische vormgeving, webdesign, illustraties ten behoeve van kinderkamerkunst en kinderboeken en workshops. Zij ervaart de diversiteit aan mensen en culturen als een rijkdom en een inspiratiebron. Haar visie sluit aan bij een quote van Kofi Annan:'artists have a special role to play in the global struggle for peace. At their best, artists speak not only to people, they speak for them. Art is a weapon against ignorance and hatred and an agent of public awareness…' 

Barbara van Druten heeft haar freelance werk als illustratief vormgever, in het verleden aangevuld met ander werk. Zo heeft zij onder andere als webdesigner gewerkt, als Art Director bij een narrowcasting bedrijf en als marketing- en Photoshopspecialist bij een fotografisch bedrijf. Ook heeft ze grafische vormgeving, webdesign en illustraties voor diverse nationale en internationale bedrijven verzorgd. Ze heeft tevens vijf jaar in het onderwijs gewerkt (vmbo, havo, vwo) als teken- en ckvdocent, waar zij o.a. een methode heeft opgezet voor ckv. Leerlingen maken nu hun verslagen in de vorm van een website, gebruikmakend van hedendaagse media, terwijl dit voorheen in papieren vorm werd vastgelegd.

Ze heeft boekomslagen gemaakt voor GLB. Daarnaast zijn onder andere de kinderboeken: ‘Mijn papa woont in Afrika’ en ‘Hallo, wie ben jij?’ door haar geschreven en geïllustreerd. Deze zijn via verschillende uitgeverijen op de markt en in de bibliotheken verschenen. Hierin beschrijft zij door de ogen van een kind de verschillen tussen Nigeria en Nederland, gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Daarnaast heeft Barbara projecten in samenwerking met kinderen en bedrijven (via o.a. scholen en particulieren), waarin de kinderen of werknemers deelnemen aan de totstandkoming van een schilderij of andere projecten zoals bijvoorbeeld een mozaïekbank! Onder meer in basisschool de Morskring te Leiden hangt een groot werk van 2 meter bij 3 meter en siert een mozaïekbank het schoolplein.

 

 

 


NL1756.26.881B01